30 mar 2021

Bawarskie kotlety ze szpinaku i twarogu

Rezygnując z mięsa, nie musisz rezygnować z zabawy! To wegetariańskie danie zadowoli nawet najbardziej wybrednych smakoszy, bez względu na ich dietę. Kolejnym plusem kotletów bawarskich jest to, że można nadać im dowolny kształt i uzyskać nadzienie do hot-doga lub burgera. Tak więc, jeśli szukasz alternatywy dla białek zwierzęcych, powinieneś zwrócić uwagę na ten przepis.

Przygotowanie
Krok: 1/8
Wyjmij szpinak z zamrażarki, aby go rozmrozić. Rzodkiewki umyć i drobno posiekać. Umieścić w misce i lekko posolić.

Krok: 2/8
Zieloną i czerwoną cebulę umyć, osuszyć i drobno posiekać.

Krok: 3/8
W osobnej misce wymieszaj rzodkiewki i cebulę wraz z olejem rzepakowym, musztardą i octem. Po tym czasie sałatkę posmarować mieszanką.

Krok: 4/8.
Umieść twaróg w czystym ręczniku i wyciśnij nadmiar wody.

Stopień: 5/8
Zetrzeć gałkę muszkatołową. Obrać i wycisnąć czosnek. Wymieszać składniki z twarogiem, jajkami, bułką tartą, solą i czarnym pieprzem.

Krok: 6/8
Odcedzić szpinak, pokroić na małe kawałki i wymieszać z masą twarogową.

Krok: 7/8
Wilgotnymi dłońmi uformuj z powstałej masy 8 kulek.

Krok: 8/8
Obtocz kulki w mące i smaż na oliwie z oliwek na średnim ogniu przez 4-5 minut, aż nabiorą złotego koloru. Podawać z sałatką z rzodkiewek.

Zobacz także